De Griekse keuken is al heel oud en kent vele streekvariaties. Er zijn zoveel lekkere Griekse recepten en er zijn boeken over vol geschreven. Traditionele ingredienten die u in bijna ieder recept terugvindt zijn: olijfolie, citroen, oregano, uien en knoflook, yoghurt en tomatensaus.
Ik ben dol op Grieks eten. Ook in Nederland kook ik vaak Grieks met onze eigen maagdelijke olijfolie en versgeplukte kruiden. Ik heb altijd zelfgeplukte en gedroogde oregano, tijm, munt, rozemarijn, laurier, salie, bonekruid en ingevroren basilicum, dille, peterselie en selderij van onze eigen planten, struiken en bomen in huis. En in het seizoen van de kruiden gebruik ik ze vers uit eigen tuin. Het seizoen om weer kruiden en ook kamille en eucalytus voor thee te plukken, breekt weer aan.
Op verschillende sites heb ik al Griekse recepten geschreven, traditionele gerechten, maar ook gerechten die u niet zo snel in een restaurant in Griekenland aantreft.
Op deze pagina zal ik de recepten niet nogmaals beschrijven. Ik plaats hier de links naar mijn favoriete authentieke Griekse recepten.
Authentieke Griekse recepten op argolida.nl
Griekse avgolemonosaus
Lamsvlees met andijvie en avgolemonosaus
Griekse gehaktballetjes met avgolemonosaus
Griekse gevulde courgettes met avgolemonosaus
Griekse rijstsoep of Avgolemonosoep
Καλή όρεξη = Smakelijk eten