Laat je een half jaar lang inspireren met een mooie quote!

De wekelijkse muze

De 9 Griekse muzen inspireerden de mensen om kunst te maken.
Ik wil je inspireren om je leven tot kunst te verheffen, om het leven te creëren dat je graag wilt, om bewust te leven en daardoor betere keuzes te maken.
In dit gratis programma inspireer ik je 26 weken met elke week een quote.
Laat de betekenis tot je doordringen en bedenk wat de quote voor jou betekent.
De quote op deze pagina kan je inspireren om eens na te denken en te voelen wat inspiratie voor jou betekent.
Je kunt er een dagboekje van bijhouden, je kunt er over mijmeren, je kunt er met anderen over spreken. Je kunt jezelf vragen stellen, zoals:

 • Op welk gebied wil ik inspiratie?
 • Hoe kom ik aan inspiratie?
 • Luister ik naar mijn innerlijke stem?
 • Waar heb ik nu behoefte aan?
 • Neem ik mijn ideeën serieus?
Ja, ik meld me aan voor de wekelijkse muze
dit veld niet invullen s.v.p.

Hoe werkt het?

 • Schrijf je in via het formulier hiernaast.
 • Daarna moet je je inschrijving bevestigen.
 • Daarna krijg je een email met de eerste inspirerende quote.
 • Vervolgens krijg je nog 25 weken lang iedere week op de dag dat je hebt ingeschreven om 7.00 uur ’s ochtends een nieuwe quote ter inspiratie.
 • Daarna stopt het programma vanzelf, daar hoef je niets voor te doen.
 • Je staat op mijn mailinglijst en krijgt ongeveer 1 x per maand een inspirerend verhaal over een onderwerp m.b.t. creëer je eigen mythe. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Marleen was geïnspireerd

Ik kreeg een inspirerende mail van één van de cursisten van de workshop’ Ontdek je talent’ Laten we haar Marleen noemen.
Marleen had tijdens de workshop behoorlijk geworsteld met het vinden van haar talent. Eerst durfde ze niet te zeggen waar ze goed in is, en toen ze dat eenmaal toch had gedaan en had erkend, was ze er niet blij mee. ‘Dat wist ik eigenlijk allemaal al’, zei ze ‘en ik word er niet echt warm van’. Organiseren, onderzoeken, luisteren, analyseren, allemaal competenties en vaardigheden die deel uit maakten van haar werkelijke talent.
We zochten verder en vonden uiteindelijk de verbinding tussen al haar kwaliteiten. Ze bleek heel goed en creatief te zijn in het vinden van oplossingen. Haar ogen gingen stralen toen we daar over spraken. ‘Ja’, zei ze, ‘ik ga net zo lang door tot ik iets gevonden heb dat het oplost.’ ‘Omdat ik weet dat er altijd een oplossing is en dat je die alleen maar hoeft te vinden.’
Thuis kon ze zich uitleven, maar op haar werk was er tot nu toe geen ruimte voor en werden onopgeloste problemen geaccepteerd en was er een klaagcultuur ontstaan.
Ze mailde me omdat ze me wilde vertellen dat deze workshop en het vinden van haar talent haar had geïnspireerd om met haar leidinggevende te spreken omdat ze zich al heel lang ergerde aan een paar werkprocessen die telkens weer voor problemen zorgden. Marleen was vastbesloten om die uit de wereld te helpen. Haar leidinggevende stemde in met haar plan om een aantal uren vrij te maken om een probleem aan te pakken. Marleen was superblij en voelde zich als een vis in het water.

Inspiratie

Inspiratie om iets in je leven te veranderen. Waar haal jij dat vandaan?
Ik haal mijn inspiratie uit mijn verlangens, een goed boek, of goed gesprek, uit een film, een wandeling of bijvoorbeeld uit een quote.
Inspiratie om iets anders te gaan doen dan anders, inspiratie om iets wat ik graag wil ook te gaan doen. Inspiratie zet zich als een idee in mijn hoofd en mijn hart maakt een vreugdesprongetje omdat het goed voelt. Dan word ik enthousiast en ga ik het idee ook uitvoeren.

Ik wil jou ook graag inspireren met deze mails en met mijn programma’s om meer uit jezelf te halen. Om te voelen dat er meer kan dan reizen met de dagelijkse trein, die maar voort dendert. Stap eens uit en onderzoek.
Zonder inspiratie ervaren we slechts sleur, zonder inspiratie is alles zonder beweging en het leven is beweging. Alles is iedere minuut weer anders. De zon komt achter een wolk vandaan en je voelt je blijer.
Inspiratie betekent letterlijk inademing. We ademen iets in wat ons vervult, waar we enthousiast van worden. Enthousiasme is een Grieks woord en het betekent letterlijk: ‘Als van God vervuld’.
Enthousiasme is een gemoedstoestand waarbij men zich levendig en uitgelaten gedraagt en een grote geestdrift en motivatie voor iets of iemand vertoont.

Laat je een half jaar lang inspireren met een mooie quote!