Mozaïektegels voor de tuin met natuurstenen uit Epidavros.

De natuur is volop aanwezig in Epidavros: bergen, zee, strand, stenen, kruiden, wilde groenten, olijven, vis, bloemen. Daar hou ik van en de natuur geeft me te eten, en veel schoonheid.
Ik heb altijd al mooie stenen verzameld. Vroeger, toen ik nog vakantiekamers huurde en de ferry nog vaarde tussen Epidavros en Pireaus gooide ik de verzamelde stenen weer terug in zee op de terugreis. Het was een afscheidsritueel. De allermooiste of de stenen met een speciale betekenis nam ik mee, dus ook in mijn huis in Nederland verzamelde ik glazen bakken, schalen, vensterbanken en mandjes vol met stenen.
Sinds 1997 huur ik mijn eigen huis in Epidavros, waarin ik ook alle stenen kon bewaren. Bij een verhuizing in 2001 vonden vele stenen weer de weg naar de zee. Langzamerhand vulde ik de verzameling weer aan. Alle stenen had ik ingesmeerd met olijfolie om de kleuren te behouden, want als ze opgedroogd zijn verdwijnt ook de mooie kleur. Op een avond in september 2008 waste ik alle stenen schoon van de stoffigheid die zich jaren in het laagje olijfolie had vastgezet. Ik wilde een andere manier om de kleuren te bewaren. Dimitris gaf me vernis en de hele avond haalde ik de prachtigste kleuren naar voren en begon patronen te leggen. Dat was het begin van de tuintegels. De volgende dag haalde ik cement en maakte ronde taartjes in de aluminium bakken van de banketbakker met cement en stenen.
Langzamerhand ontwikkelde ik het procédé voor de tegels. Ik maakte een hele serie met verschillende kleuren, vormen en ontwerpen.
Voor ons eigen terras in ons nieuw te bouwen huis ben ik al een eind op weg en ik doe niets liever dan in mijn werkplaats met de stenen mooie tegels of andere objecten maken.
Met Kerst had ik een tekort aan kaarsenstandaards en ik maakte en paar hele lieve van cement en stenen.
Neem een kijkje in mijn atelier en zie wat ik tot nu toe heb gemaakt.

Meer foto’s:Tuintegels met natuurstenen uit Epidavros

Mijn tuintegels in een tuin in Apeldoorn

Tuintegel met roze en zwarte stenen uit Epidavros. 30x30cm.
(stoeptegelformaat)

Tuintegel in de rode serie. 40x40cm.