Lazy Sunday

Uitslapen, koffie drinken op een terras, blaadjes lezen, mediteren, middagdutje, spelen met de katjes, weer even rondhangen in het dorp en op twitter, even naar het strand over de droge rivier, veel stenen verzameld, bitterballen gebakken ( zelfgemaakte uit de diepvries, want ik was toch echt wel lui vandaag) voor bij de borrel, whiskey dus met bitterballen op ons eigen terras en dan natuurlijk weer even met alle jonge katjes spelen, snelle pasta met pesto en zonnige zoete tomatensalade. De gigantische afwas, van ons dineetje van gisteravond met vrienden, lekker laten staan de hele dag en terwijl de pasta kookte toch even met plezier weggewerkt. Verbaasd over mezelf, dat ik daar ineens zin in had.

Had eigenlijk een nieuwe workshop moeten uitwerken en van alles op de website zetten en de nieuwe tegels afwerken. Ik had geen zin vandaag. Mijn kleine vrije kind werd vanochtend enorm getriggerd toen ik een lijstje las op een linked-in pagina, wat je allemaal moest doen tegen stress. Het lijstje met 10 punten stond vol met nog meer “moeten” en nog meer “niet mogen”. Echt vanuit de kritische ouder opgesteld. Mijn opstandige kind schreef meteen een venijnig antwoord erop. En ik bleef de hele dag lekker opstandig.

Uit mijn middagslaapje werd ik wakker met de titel van de workshop. En dat is altijd het moeilijkste van een nieuw product. “De Titel” De inhoud vormt zich al tijdens het intakegesprek en schaaf ik later bij. Maar de titel en ondertitel! Vroeger kon ik ook dagenlang zeuren over de prijs die ik zou vragen. Nu vraag ik gewoon wat ik denk dat ik waard ben en dan zie ik het wel.

Ondertussen vormden zich wel 3 verhaaltjes die ik wilde schrijven, zoals deze.
Stil zijn en niks doen levert zoveel op. Iedere keer dat ik dat toelaat komen de ideeën en de zin om iets bepaalds te doen vanzelf en doe ik het met plezier. Ik ben zo’n typische doener en het idee dat ik hard moet werken en ook vooral nuttig, is er met mijn geboorte in Nederland gratis bijgekomen. Het kost me een heel leven om dat weer los te laten.

Lui zijn, gewoon genieten van alles wat er al is. Daarna komt de zin vanzelf weer om iets aan te pakken waar ik enthousiast voor ben.