Word wie je bent

 

Volg je hart

 

Creëer je eigen mythe

 

26 mei – 2 juni 2019 in Epidavros, Griekenland

Een coaching op een landgoed tussen de sinaasappelbomen,

vlak aan zee, om jouw verlangens, talenten en drijfveren te onthullen.

 

Volg je hart

‘Volg je hart’ is een programma in het mythische Epidavros helemaal voor jou om je unieke talenten en drijfveren te onthullen en vorm te geven in een nieuw toekomstverhaal.
In deze retraite week krijg je antwoord op vragen als:

 • Hoe luister ik naar mijn hart? En wat zegt mijn hart?
 • Wat zijn mijn persoonlijke drijfveren?
 • Waarom doe ik wat ik doe?
 • Wat is mijn persoonlijk talent?
 • Hoe kan ik mijn roeping vormgeven in zinvol werk?
 • Welke wegen kan ik bewandelen?
 • Welke stappen kan ik zetten?
 • Van wie heb ik hulp nodig?
Strand van Epidavros

Voor wie is ‘Volg je hart’?

 • Je hebt het gevoel dat er nog meer uit het leven te halen is dan je huidige baan, die je al 20 jaar doet.
 • Je zit aan de top van je carrière, de kinderen zijn het huis uit en je vraagt je af: Wat nu? Wat wil ik zelf eigenlijk nog doen?
 • Je bent ondernemer en je kunt er nog niet de vinger op leggen met welke unieke persoonlijke talenten en drijfveren jij je klanten het beste kunt helpen.
 • Je bent ontevreden met je huidige situatie of werk, maar weet niet welke richting je op wilt?
 • Je vind veel dingen leuk en je hebt veel talenten. Wat is de gemeenschappelijke deler en waarop ga je focussen.
 • Je wilt werk doen waar jij en anderen gelukkig van worden.

Waarom bij Karidiès in Epidavros ?

 • Omdat het vaak moeilijk is zelf te ontdekken wat jouw drijfveren en talenten zijn.
 • Omdat velen zoeken naar hoe ze hun hart moeten volgen. Mooie uitspraak, maar hoe doe je dat?
 • Omdat het werken met gelijkgestemden in een groep inspiratie en verdieping geeft.
 • Omdat Epidavros een bijzondere energie toevoegt, met haar rijke mythologie en de krachtige aarde-energie die daar is.
 • Omdat je in Epidavros helemaal uit je normale ritme bent en je je helemaal kunt focussen op je eigen proces.
 • Omdat Epidavros aan zee ligt het heerlijk zomerweer is.
 • Omdat je kunt genieten van zomerse geneugten als buiten eten met verse – zo van het land en uit zee- producten, luieren aan het strand, zonnen, zwemmen, wandelen langs het strand en in de bergen.
 • Omdat Karen dit hele proces al doorgemaakt heeft en anderen ook heeft geholpen om hun spoor te (her)vinden.
 • Omdat Karen het liefste mensen coacht die geheel authentieke pad willen vinden.
 • Omdat Karen haar droom in Epidavros verwezenlijkt.

Asklepios, Abaton
Uitzicht op Kyra, een onbewoond eiland

Wat levert het je op?

 • Vreugde, want als je ontdekt waar jij goed in bent en waar jij ‘het’ voor doet, geeft dat lucht, ontspanning, vreugde en zelfvertrouwen.
 • Creativiteit, als je naar je hart luistert, open je ook je creatieve gaven en je intuïtie.
 • Erkenning voor jezelf.
 • Een zonnig en duidelijk toekomstplan waarmee je zelf stappen kunt zetten voor je nieuwe toekomst.
 • Richting in je leven.
 • Het vervullen van jouw roeping.
 • Jij en de mensen om je heen zullen meer energie en plezier hebben.
 • Met jouw unieke gaven kun je grote betekenis zijn voor anderen.

 

2019 is het jaar van creativiteit

Volg je eigen weg

Kies wat jij in de wereld wilt zetten!

 

Wat gaan we doen?

 • Luisteren naar je hart. Luisteren naar je intuïtie.
 • Wat roert zich allemaal in jou dat het licht wil zien.
 • Onthullen van jouw unieke talent en drijfveer.
 • Jouw nieuwe verhaal maken voor de toekomst met obstakels en helpers en het ‘hoe’ van implementatie bepalen.
 • Jouw verlangen vormgegeven in een creatieve uiting, schilderij, krachtstok, verhaal, lied, moodboard.
 • Een pitch waarin je je nieuwe zelf voorstelt, eventueel op video.

Theater van Epidavros

Werkwijze

Ik werk met jouw eigen verhalen, die vertellen wie je bent en wat jij belangrijk vind.
Ik geef je schrijfopdrachten.
Ik laat je vertellen en ik zal heel veel doorvragen.
Soms alleen en soms in de (kleine) groep met de inspiratie en erkenning van de andere deelnemers en op bijzondere locaties.
Mindfullness, Storytelling, Presenteren, Creatieve opdrachten, Schrijven, Goden en Godinnen, Tarot.
Met plezier, ontspanning, genieten van het zomers landschap, elkaars verhalen, wordt het een week van ontdekking en onthulling, die je zelfvertrouwen geeft en je op jouw pad naar een nieuwe toekomst zet.

 

Cursusleiding: Karen de Vries

Ik geef workshops en coach mensen in het onthullen van hun talenten en drijfveren. ‘Word wie je bent’ is mijn motto en drijfveer en onthullen is mijn talent.
Ik help ondernemende mensen om hun hart te volgen, opdat jij met je unieke talenten en drijfveren anderen weer kunt helpen.
Zelf volg ik zoveel mogelijk mijn hart en manifesteer ook vaak datgene waar ik enthousiast voor ben.
Ik heb vele talenten en die wil ik allemaal ontdekken en vormgeven. Dus ik doe heel veel verschillende dingen. Maar de grootse gemene deler in dat alles is: Verbinding met mezelf en met de ander vanuit authenticiteit.
Ik breng graag de gehele mens in beeld. Omdat ik geloof dat je gelukkiger bent en dat anderen veel meer aan je hebben als je heel authentiek je unieke talenten inzet.

Ervaringen van anderen

Nog veel dank voor de begeleiding de afgelopen dagen, op zoek naar onze drijfveren en krachten. Het was echt goed. Alles eigenlijk.
De manier waarop, de omgeving ( Epidavros), de resultaten, het plezier, de diepgang, de emotie en de realiteit.
Kortom een goede ervaring en concrete aanknopingspunten voor mij, als ook voor onze organisatie. Je hebt het echt meer dan prima begeleid.

Frank van der Endt en Rieteke Bakker

Organisatieadviseurs, Cordes

Ik denk met heel veel plezier terug aan de coaching door jou.
Voor het eerst had ik het gevoel dat iemand echt naar mij luistert, met het doel mij verder te brengen. En dat gevoel op zich was al heel bijzonder. De uitkomst was een belangrijke stap op het pad naar mezelf.
Ik ben gelukkig, omdat ik weet dat ik op MIJN pad ben. De ontdekking van mijn talent ‘verhelderer’, was zo goed getroffen, het zit heel diep geworteld in mij. Dat voelt heel sterk en krachtig en gaat door alle facetten van het leven. Zelfs als ik twijfels heb, weet ik altijd dat ik kan verhelderen. En heel grappig is: ik hoef er helemaal niets voor te doen. Het is gewoon zo.
Ik ben blij met het resultaat! En dankjewel dat je samen met mij dit stukje pad bent gegaan.

Christiane Hilgenberg

Coaching drijveren en talent, Duitsland communicatie

WOW, wat hebben we hard gewerkt Karen!
Je hebt op een verrassende en dynamische wijze onze talenten onthult en ons echte praktische hulp aangereikt. Wat een mooi proces je WHY vinden #connecting the dots. Er zijn zoveel verhalen te vertellen merk ik. Fijn dat we het nu ook op kunnen gaan schrijven.

Karin French en Dianne van Nes

Image consultants

De week “Volg je hart” bij Karen heeft me ontzettend veel gebracht. De inhoud van de cursus sprak me erg aan, ik kende Karen al en ik was al eerder in Epidavros geweest voor de Grieks taalcursus. Ik wilde heel graag terugkomen.
Ik wist nooit zo goed wat ik wilde, waar mijn kracht lag en wat mijn talenten waren en wist daardoor niet welke keuzes ik moest maken. Karen heeft mij daar heel erg goed bij geholpen en wist o.a. precies de juiste vragen te stellen. Daar was ik erg van onder de indruk. Alles kwam aan bod, zoals mijn leven vroeger en nu, om mijn drijfveren te vinden. Het bracht heel veel naar boven en was ook soms best confronterend, maar juist daardoor kon ik beter begrijpen wie ik ben. Ik kreeg een beter zicht op dat, wat mij aan het hart gaat en waar ik goed in ben en waar ik voor wil gaan. Veel kwaliteiten en verlangens, waar ik me niet van bewust was, werden belicht. Uiteindelijk hadden we een mooi stappenplan, waar ik me op verheugde en zag ik een nieuwe toekomst voor me.
Karen heeft er ook echt veel tijd en energie in gestoken en deed dat op een ontzettend professionele manier, daar ben ik haar heel dankbaar voor. Karen’s werkwijze is heel praktisch, je kunt er meteen mee aan de slag. Sommige stappen kon ik zelfs meteen in de praktijk brengen. Je beseft je ineens wat je echt gelukkig(er) kan maken, die bewustwording, daar heeft Karen voor gezorgd! En ik ben er nu volop mee bezig.
Ik raad deze cursus aan voor iedereen die toe is aan een nieuwe stap in haar/zijn leven en niet goed weet waar naartoe en hoe het aan te pakken. Vooral op deze locatie! Het mooie Epidavros en omgeving is daar de perfecte plek voor, rustgevend en heel gezellig. Dat maakt het helemaal compleet!

Madeleine van Meerhove

Deelnemer Volg je hart

Ontdekken van je drijfveren & talent, waarmee je richting kunt geven aan werk en leven.

Ik had het genoegen om Karen te ontmoeten tijdens de workshops die zij voor FNV Professionals verzorgd.
Wat mij direct al opviel was haar menselijkheid, warmte, benaderbaarheid, eerlijkheid en veiligheid in een groep creëren. Haar manier van werken en wie zij is als mens sprak mij enorm aan. Ik merkte dat ik de workshops net te kort vond om dieper op sommige materie door te gaan. Dit heeft mij doen besluiten om Karen privé om hulp te vragen.

Karen helpt mensen o.a. door middel van gericht vragen te stellen om zodoende tot de kern te komen. Ze noemt dit ontdekken van je drijfveren & talenten.
In deze 4 uur durende sessie is mij erg veel duidelijk geworden. Karen heeft de gave om dieper liggende waarheden, angsten, plezier & passie te achterhalen.
Na deze sessie met de vele inzichten en mijn waarheden qua werk & leven begrijp ik mezelf nu beter en weet ik exact waar ik naar zoek. Deze sessie heeft mij de ontbrekende puzzelstukjes gegeven! Daar waar het vroeger een grijs gebied was en ik er mijn vinger niet op kon leggen.
Ik voel me sterk en in balans, omdat ik nu weet wat mij drijft en wat mijn unieke talent is.

Dank je wel Karen!  Dikke knuf….Surya Lal

Volg je hart betekent dat je je ontwikkelt in een richting die

jou gelukkig maakt en waarmee je anderen het beste kunt helpen.

Programma Volg je hart

26 mei – 2 juni 2019

Zondag 26 mei 2019
Aankomst in Epidavros. Inchecken kamers.
20.30: Rondleiding door het dorp en welkomstdiner aan de haven.
Maandag 27 mei 2019
9.00 – 13.00: Luisteren naar je hart en intuïtie. Hoe doe je dat en wat vertelt het je? De godin in jezelf ontdekken.
17.00 – 19.00 : Onthullen van jouw unieke talent en drijfveren.
Dinsdag 28 mei 2019
9.00 – 13.00: Onthullen van jouw unieke talent en drijfveren.
17.00 – 19.00: Wandeling naar de tempel van Artemis: Wat heeft Artemis ons te vertellen en hoe volgde zij haar hart?
Woensdag 29 mei 2019
9.00 – 13.00: Nieuw toekomstverhaal maken.
17.00 – 19.00: Stappenplan maken
21.00: Gezamenlijk diner.
Donderdag 30 mei 2019
8.00 – 12.00: Excursie naar het theater van Epidavros en het Asklepiosheiligdom.
Jezelf presenteren en bekrachtigen op deze bijzondere plek.
Inspiratie opdoen en stappen zetten uit de comfortzone.
Vrijdag 31 mei 2019

9.00 – 15.00: Vormgeven van jouw verhaal in een kunstvorm.

Zaterdag 1 juni 2019
Vrij. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan het schilderachtige Nafplion. Inspiratie vinden voor jouw nieuwe verhaal.
21.00: Afscheids-diner.
Zondag 2 juni 2019
Vertrek

Archaia Epidavros

Een week helemaal voor jou!

Datum

26 mei – 2 juni 2019 in Epidavros

Prijs

€ 975,- (exclusief 21% BTW, exclusief accommodatie.)

Je kunt een aanvraag doen op je werk voor je trainings- of coachingsbudget.
Of als zelfstandige kun je de kosten aftrekken van de belasting als scholingskosten.

Accommodatie

Er is een keuze uit verschillende accommodaties. Kijk op deze link: Karidiès accommodatie

Van jou bestaat er maar één!

"
"

Volg je hart nu

 

Word wie je bent!
Volg je hart!
Creëer je eigen mythe!

Bel me om jouw specifieke wens te bespreken of,
mail me om te zien of deze week voor jou brengt wat je verlangt.

 

Inspirerende video’s

Volg je hart blog

De sleutel tot geluk

De sleutel tot geluk

De sleutel tot geluk heb je zelf in handen. Bijvoorbeeld bij het ervaren van dankbare gevoelens, kleine fysieke inspanningen en de aanwezigheid van een partner of huisdier, zegt Prof. dr. Nele Jacobs in dit college.

Lees meer
Is geluk een mindset?

Is geluk een mindset?

Blog Creëer je eigen mythe Geluk Ik wens je allereerst een heel Gelukkig Nieuwjaar! Die wens heb je de afgelopen dagen hopelijk heel veel gehoord en ook zelf uitgedeeld. En heb je deze mooie wens ook iedere keer echt ontvangen, of is...

Lees meer
Wat is creëer je eigen mythe?

Wat is creëer je eigen mythe?

Wat is creëer je eigen mythe? Het betekent dat je je eigen leven vorm geeft, dat je je eigen verhaal maakt. Een mythe is een verhaal met een betekenis. Creëren is iets nieuws maken, iets scheppen. Ieder mens is uniek en ieder leven is uniek. Je...

Lees meer
Waarom storytelling?

Waarom storytelling?

Waarom storytelling? Een trainer vroeg mij waarom ik met storytelling werk in mijn trainingen en workshops.Ik vertel hier mijn visie op storytelling. Over de manier waarop ik storytelling gebruik en integreer in trainingen en coachings. Natuurlijk is er meer en...

Lees meer
Carrière switch

Carrière switch

Midlife Twist, over 50- plussers die op latere leeftijd een radicale wending aan hun leven hebben gegeven.
De film gaat over de persoonlijke ontwikkeling van drie midlifers die een carrière switch hebben gemaakt. De tweede laag binnen de film gaat over een PR-adviseur die het goddelijke licht ziet, een dokter die van z’n geloof valt en een fotomodel dat innerlijke erkenning zoekt

Lees meer
Hoe je in de ergste storm een vis kan vangen?

Hoe je in de ergste storm een vis kan vangen?

…of hoe versla je interne draken als je een droom hebt? Een verlangen manifesteren gaat gewoonlijk over een hobbelig pad, met onverwachte obstakels, diepe wateren, en vurige draken. Hoe kom je aan de overkant, waar het licht gloort. Een authentiek verslag van zo’n reis.

Lees meer