Masterclass Storytelling

Gebruik jij storytelling in jouw training en coaching?

Storytelling Masterclass

Met hun persoonlijke verhalen brachten de managers hun ervaringen van relatiemanagement in kaart.
Zo ontdekten ze waar kansen lagen, moeilijkheden te overwinnen waren, hoe ze elkaar konden helpen en waar talenten beschikbaar waren. En niet te vergeten… ze hadden een groter vertrouwen in elkaar gekregen.

Vrijdag 3-6-2016

;

9.30-16.30 uur

Investering

€ 195,- (ex 21% BTW) inclusief een uitgebreide lunch, koffie, thee.

Plaats

Softwareweg 2 3821 BP Amersfoort

Groepsgrootte

Minimaal 6 deelnemers en maximaal 12 

Voor wie is deze Masterclass?

Voor trainers en opleiders die zich afvragen…

 • Wat is Storytelling nou precies?
 • Wat kan ik als trainer met Storytelling?
 • Hoe kan ik verhalen in een leeromgeving inzetten?
 • Welke methode gebruik je bij Storytelling?
 • Waarom Storytelling naast al die andere modellen?
 • Hoe doe je dat? Storytelling!
 • Wat levert Storytelling op voor mijn training?
 • In welke trainingen gebruik ik Storytelling?

Wat is Storytelling?

Storytelling is een verzamelwoord voor het bewust gebruik maken van verhalen met als resultaat:

 

 • Verbinding met wie je bent
 • Verbinding met anderen
 • Verhalen maken het onbewuste, bewust
 • Laten zien wie je bent
 • Onthullen van onze persoonlijke reis
 • Inspiratie, creativiteit, motivatie
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Vertrouwen

Je kunt storytelling o.a. gebruiken in trainingen persoonlijke ontwikkeling, de gesprekscyclus, teamcoaching, loopbaanbegeleiding, talentontwikkeling en persoonlijk leiderschap.

Methodiek

Aan de hand van mijn eigen storytellingmodel, wat ontleend is aan de 12 stappen van het avontuur van de held van Joseph Campbell, onderzoeken we verhalen en vertellen we verhalen die een direct leereffect hebben. Alle verhalen hebben dat en in deze workshop onthul ik je hoe je deze verhalen kunt ontlokken, herkennen en benutten.
Je ontdekt de belangrijke elementen in een verhaal te herkennen en hoe ze een leerroute kunnen inspireren of veranderen. Het avontuur van de held is een goed instrument voor ieder die zichzelf wil ontwikkelen en anderen helpt zich te ontwikkelen.
Verhalen prikkelen niet alleen de cognitieve geest, maar vooral ook de verbeelding en het gevoel. Doel wordt verlangen en stappenplan wordt een reis. Door de erkenning van de hele mens heeft een verhaal een hele grote impact. In deze masterclass zoomen we in op de toepasbaarheid in trainingen. Twee soorten verhalen staan centraal

 •  het persoonlijk verhaal
 •  het metaforisch verhaal

Na deze dag kun je meteen aan de slag met storytelling in jouw trainingen.

Deze storytelling masterclass heeft me veel duidelijkheid gegeven over mezelf, over welke weg ik in wil slaan en wat mijn draken zijn!
Ik vind het werken met verhalen heel boeiend, dat zal ik zeker gaan gebruiken bij coaching van bijvoorbeeld scholen. De begeleiding van Karen is open, warm en duidelijk. Ze is niet bang om zichzelf bloot te geven en fouten te maken.

Coby Scholten

Docent muziek

In een fijne setting, op een prima locatie, met deskundige begeleiding meer zicht gekregen op wat Storytelling is, hoe je het kunt aanvliegen. Ik snap het nu beter. Leuke afwisselende oefeningen, afgewisseld met wat ‘theorie’. Karen’s begeleiding is persoonlijk en professioneel, leuke concrete voorbeelden.

Lucille van der Most

Trainer, coach, Most of you

Wat ik heel goed vond van deze masterclass is jouw versimpelde model  van storytelling en daar mee werken. Je eigen enthousiasme, je kunt aanstekelijk werken, het eigen verhaal vertellen, dat heeft inwerking, naar binnen en naar buiten. Ik vond het fijn om te oefenen.
Ik heb nu meer ervaring en zicht op storytelling en de werking ervan. Ik ga het meer gebruiken.

Herma Meulenkamp

Coach, Itip

Trainer Karen de Vries

Karen de VriesIk geloof dat ontwikkeling van je hele potentieel je als mens gelukkiger maakt en dat je daardoor meer kunt betekenen voor de samenleving. Dat potentieel ontdek je door jouw verhalen.
Als je je verhaal vertelt, dan bestaat het ook echt en kun je op reis gaan.
Wat roert zich in jou dat graag het daglicht wil zien?
Welk verhaal heb jij te vertellen?
Wat wil jij manifesteren in de wereld?
Mijn talent is onthullen en dat komt in actie als iets wat nog onbewust is, bewust wil worden.
Ik werk sinds 1981 als docent drama en theaterdocent. Ik heb 10 jaar lang als actrice in het theater gespeeld.  De laatste 25 jaar werk ik als trainingsactrice, trainer en coach in presenteren. Ik werk met kleine en grote teams aan verbinding en verandering.  Sinds 2011 gebruik ik storytelling en talking sticks in mijn trainingen en workshops, die altijd actief zijn en de deelnemers ervarend laten leren. Ik nam het initiatief tot het Storytellingevent in 2013. De laatste jaren geef ik ook workshops in ontdekken van talent en coach ik ondernemers in het vinden van hun WHY.

Ik schrijf mij nu in voor de Masterclass Storytelling

13 + 3 =