Picasso atelier

Jouw creatieve kind wil een eigen plek.
Bij mij in huis is het nogal rommelig. Soms is het zelfs één creatieve chaos. Ik werk aan veel projecten tegelijkertijd en ik heb altijd veel ideeën. Ik heb plezier in heel veel verschillende dingen, zoals schrijven, tekenen, schilderen, mozaïek maken, piano spelen, zingen, lezen, workshops verzinnen, mijn droomhuis ontwerpen. Dus overal liggen boeken en beeldmateriaal die me inspireren,  mappen, notitieblokjes en tekenpapier om al mijn creatieve impulsen te noteren.

Creativiteit en zakelijkheid kunnen elkaar behoorlijk dwarsliggen
Nu schreef ik en tekende ik aan dezelfde tafel waar ik mijn belasting doe, waar ik mijn werkafspraken maak, waar ik de rekeningen betaal, waar de laptop meestal staat. Iedere keer als ik wilde schrijven of tekenen, moest ik ruimte maken om dat ook te gaan doen. Bovendien was de omschakeling van al die zakelijke dingen naar creativiteit een immens karwei en liet ik me telkens storen door werk.

Je legt ook niet je zijden blouse in de keukenla, of de sinaasappels in de wasmachine. Dan gaat het niet goed met je blouse en de sinaasappels. Zo heeft jouw creatieve kind een eigen plek nodig waar ze vrijuit mag spelen, zonder dat ze gestoord wordt door de  verantwoordelijke ouder of de zakelijke partner.

Maak jouw eigen creatieplek.
Vorig jaar had ik al een piepklein bureautje geïnstalleerd waar ik mijn ochtendpagina’s * schrijf ( meditatief schrijven). Dat werkte geweldig. Met veel plezier schuif ik daar elke ochtend aan. Op dat bureautje staat nooit een laptop.

Nu heb ik een hele hoek in mijn huis ingeruimd met nieuwe tafels, mijn schildersezel en alle tekenmaterialen, schrijfspullen en alle inspiratiebronnen.  Alles ligt klaar en ik kan op ieder moment zo aanschuiven. Het werkt meteen inspirerend en met veel plezier doe ik de dingen die ik zo leuk vind.
Werktelefoontjes en mails tussendoor doe ik weer in mijn werkkamer en de eettafel is weer vrijgekomen voor gezellige maaltijden. Zo loop ik van de ene naar de andere plek en is het werk ook echt uit mijn hoofd als ik weer in mijn kleurrijke creatieve hoek zit.

Wil je echt toekomen aan jouw creativiteit, wil je echt een start maken met jouw droom?
Begin met een plek te creeren, die alleen daarvoor bestemd is. Maak de plek zo mooi mogelijk met alle inspiratiebronnen om je heen. Leef je uit, want het plezier is al begonnen met het inrichten van de plek.

Met deze plek maak je jouw fantasie werkelijk.  Zo blijf je in de flow. Zo zet je de stap naar jouw droom. Jouw Picasso wil zijn/haar eigen atelier.

* De ochtendpagina’s is één van de methoden die Julia Cameron in haar boek ‘The Artists Way’ beschrijft om je creativiteit te (her)ontdekken.